Vali Kutlu Aktaş İlkokulu

WEB https://valikutluaktasilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Korutürk Mah. Murat Sok. No8 Balçova/İZMİR
VİZYON : İyi düşünen, sağlıklı kadrolarla çalışmayı ve başarmayı kendine hedef edinmiş, geleceğin Türkiye´ sinde önemli noktalarda görev yapabilecek, Atatürkçü ve teknolojiyi iyi kullanan çağdaş öğrenciler yetiştirmek.
MİSYON : Köklü bir geçmişe sahip olan Vali Kutlu Aktaş İlkokulu’nun, Atatürkçü çizgisini muhafaza ederek, medeni ülkeler seviyesine ulaştırmak, eğitim öğretimde araştıran, sorgulayan ve sonuca ulaşan öğrenci yapısıyla emsallerinden bir adım önde olmak
BAŞARILAR : 2019 Yılı Dyned İlçe Birincilikleri,2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alkan DİNÇERLER ´in İlçemizde Resim Yarışmasında İkincilik ödülü almıştır.

Öğretim Şekli :Tekli
Isınma : JEOTERMAL
Servis : Var.
Ulaşım : Okulumuza Kabaoğlu durağından geçen 169 numaralı otobüsle, Agora AVM durağından geçip Narlıdere yönüne giden tüm otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Balçova eski pazar yerinde, itfaiyenin karşısında, Salih Dede Lisesi altındadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 10 km uzaklıktadır. İzmir Ekonomi Üniversitesine, Agora AVM-5M Migros-Palmiye AVM-Balpa İş Merkezi ve Özel İlke Polikliniğine yürüme mesafesindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 100
Sportif Etkinlikler : Futbol kursu
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Hayata Değer Kat Projesi,Sıfır Atık Projesi,Kitap Kurdu Projesi,Mutlu Paylaşımlar Projesi,E-Twinning Projeleri ,Okulumuzda güçlü adımlar projesi,Atatürk ile yüz yüze projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2013-2015 AB COMENIUS PROJESİ TAMAMLANMIŞTIR.
Diğer Hususlar : Okul Gazetesi